Conscia en een tweede leven voor legacy systemen

Conscia's DX Engine en DX Graph zijn bedoeld om digitale processen te orkestreren, legacy systemen te moderniseren en data te verenigen. Voor veel bedrijven een mogelijk uitkomst om bij te blijven zonder opnieuw te beginnen.

In de snelle wereld van digitale interacties worden bedrijven voortdurend uitgedaagd om te voldoen aan veranderende eisen van klanten en tegelijkertijd legacy systemen te beheren.

Een mogelijke oplossing voor deze uitdaging ligt in het toepassen van leidende architectuurprincipes. Ik maakte kennis met Conscia’s suite van oplossingen, waaronder de DX Engine en DX Graph, die niet alleen tools zijn, maar ook de orkestrator van digitale transformatie. Eerlijk is eerlijk, ik heb er geen persoonlijke ervaring mee maar het idee spreekt me aan.

In een recente demo onder leiding van Sana Remekie werden Conscia’s landschap en ideeën besproken, die licht werpen op de orkestratie van digitale transformatie. De orkestratie ging verder met een demo door Jason Yen, waarin werd getoond hoe Conscia’s oplossingen deze ideeën tot leven brengen.

Ik beschrijf kort de beide systemen.

DX Engine

Bedrijfsteams en bestaande systemen versterken

Legacy systemen vereisen vaak dat ontwikkelaars ingewikkelde code schrijven om content en data te orkestreren, wat kostbaar en tijdrovend kan zijn. De DX Engine neemt de rol van orchestrator op zich en herdefinieert het proces. Het legt de operationele controle in de handen van de business teams en bevrijdt de ontwikkelaars van het maken van complexe frontend “glue code”.

Het hart van de DX Engine is de rules engine, die bedrijven in staat stelt om geavanceerde regels voor contentlevering te definiëren en te beheren. Deze orkestratie maakt zeer gerichte en contextbewuste ervaringen mogelijk. Real-time besluitvorming zorgt ervoor dat klanten actuele, gepersonaliseerde content ontvangen, wat de orkestratie van hun digitale reis verder verbetert. Daarnaast biedt de DX Engine zero-code API-orkestratie, waardoor de ontwikkelingskosten drastisch worden verlaagd en integratie wordt vereenvoudigd.

Bovendien bieden data- en analysemogelijkheden, in combinatie met A/B-tests, inzichten voor voortdurende optimalisatie. De DX Engine stroomlijnt niet alleen activiteiten, maar orkestreert ze ook voor piekefficiëntie.

DX-graph

Integratie van data en inhoud voor oudere systemen

In de digitale wereld bevinden gegevens en content zich vaak in geïsoleerde silo’s. De DX Graph staat hier centraal. Hier staat de DX Graph centraal als de belangrijkste orchestrator. Het centraliseert data en content van legacy-, zelfontwikkelde en bedrijfseigen systemen in een enkele hub die toegankelijk is via realtime API’s.

Deze DX-graph kan een reddingsboei zijn voor legacysystemen. Het moderniseert ze met een API-first laag en verlengt hun levensduur en vergroot de slagkracht. De DX Graph vereenvoudigt het beheer van masterdata en zorgt ervoor dat gegevens soepel en efficiënt stromen. Het orkestreert ook de creatie van een kennisgrafiek, die uitgebreide inzichten biedt die de besluitvorming verder verbeteren.

Door de eenwording van gegevens en content te orkestreren, ondersteunt de DX Graph legacysystemen, waardoor ze een boost krijgen die vaak kosteneffectiever is dan kostbare herinrichting. Het is een bewijs van de kracht van orkestratie om de levensduur van oudere systemen te verlengen.

Screenshot van de presentatie en de demo door Conscia.
Screenshot van de presentatie en de demo door Conscia.

Mijn persoonlijke mening

Conscia’s DX Engine en DX Graph zijn meer dan alleen tools; het zijn orkestrators van digitale stromen. Door operationele controle in de handen van business teams te leggen, data en content te verenigen en de modernisering van legacy systemen te orkestreren, kan Conscia bedrijven in staat stellen om wendbaar en concurrerend te blijven in het huidige digitale landschap.

Tot zover de belofte, veelbelovend dus, En als het idee je aanspreekt, bekijk de orchestrator modules en probeer de volledige mogelijkheden van je digitale ecosysteem te ontsluiten en de levensduur van je legacy-systemen op kosteneffectieve wijze te verlengen. Een demo is waarschijnlijk een goede volgende stap.

Over de auteur

Scroll naar boven